Fuso Canter yedek parça
Sanlıurfahaber

Sigortacılara 'Pert Araç' Cezası

Maliye, sigorta şirketlerinin 'pert araç' alım-satım işleminden gelir elde ettiğini öne sürerek ceza yağdırdı. Para kazanmadığını belirten şirketler ise dava açıyor.
Bu haber 2017-02-05 15:47:40 eklenmiş ve 2250 kez görüntülenmiştir.

Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri, sigortaşirketlerinin son 5 yıllık işlemlerini mercek altına aldı. Vergi cezası alan şirketler ise Maliye Bakanlığı'na dava açıyor. Sigortaşirketlerine vergi incelemesinin ana konusunu Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) oluşturuyor.

Kaskosu olan bir araç pert olduğunda, sigorta şirketi daha iyi hizmet vermek ve işlemleri kolaylaştırmak adına, bu aracı müşterisinden alarak, aynı fiyata satıyor. Maliye Bakanlığıise şirketlerin bu işlemden gelir elde ettiğini varsayarak şirket defterlerini inceliyor ve ceza kesiyor. Şirketler ise bu işlemden para kazanmadıklarını, bu cezanın haksız yere verildiğini iddia ediyor.

 

250 MİLYON TL'LİK CEZA

Bir sektör yetkilisi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Örneğin, bir aracın rayiç değeri 40 bin TL. Hasar oluştu ve aracın değeri 10 bin TL ediyor. Biz şirket olarak, bu aracı 10 bin TL karşılığında alarak, müşteriye rayiç değer olan 40 bin TL'yi ödüyoruz. Bu aracı da 10 bin TL'ye satıyoruz. Yani bu işlemden bir kârımız yok. Amacımız iyi hizmet vermek. Yoksa, müşteriye hasarlı aracın 10 bin TL, onu sat, biz sana 30 bin TL öderiz de diyebiliriz.

Müşteri uğraşmasın, işlemler kolay olsun istiyoruz. Ancak Maliye Bakanlığı, 'bu işlemi gelir yazdın. Yüzde 5 BSMV ödemen gerekir' diyor. Çünkü, BSMV Kanunu'nda, 'sigortaşirketinin lehte tahsil ettiği paraya vergi uygulanır' deniyor. Bizler de şimdi araçları almıyoruz."

Ceza kesilen şirketler bir bir dava açmaya başladı. Maliye'nin tüm şirketlere yaklaşık 250 milyon TL'lik bir ceza kesmesi bekleniyor.

AFYON'DA KAMPA GİRİLDİ

Bu konuyla ilgili olarak Maliye, Gelir İdaresi ve Türkiye Sigorta Birliği yetkililerinin eylül ayında Afyon'da bir haftasonu iki günlük toplantı yaptığı öğrenildi. Sorunlarını ileten sektör yetkililerini, Maliye'nin haklı bulduğu ancak, bu sorunun çözümü için bir yasa değişikliği gerektiği sonucuna ulaşıldığı dile getiriliyor.
Kısa vadede bir kanun değişikliğini mümkün görmeyen sigorta sektörü yetkilileri, çareyi mahkemeye gitmekte bulmuş. Şimdi hem sektör hem de Maliye tarafı mahkemeden çıkacak kararları bekliyor. Öte yandan, birçok şirkette de incelemeler devam ediyor.

SÜRÜCÜ KUSURUNA TAZMİNAT

Sigorta şirketleri 'sürücü hataları' kaynaklı hasar ödemeleriyle ilgili de Hazine bir çalışma yapıyor. Bilindiği gibi trafik sigortaları aracı kullananın değil, üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni hasarları karşılıyor. Ancak, bir yargı kararı sonrasında sürücünün kendi hatası nedeniyle hayatını kaybetmesi durumunda, bu kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilere 'destekten yoksunluk' tazminatı ödenmeye başladı. Bu konuda son 10 yıllık dosyaların şirketlerin karşısına çıktığını belirten bir sigortacı, "Karayolları Trafik Kanunu'nda bir değişiklik için Hazine'nin çalışması var. Kanunda 'hiç kimse kendi kusuru sonucu elde edilen hasardan menfaat elde edemez' diyor. Bunun 'maddi ve bedeni' olması gerekiyor" yorumunda bulundu. Sektörün bu konuda 300-400 milyon TL'lik bir tazminat ödemesi bekleniyor.

mitsubishi canter fuso parça adresi
ETİKETLER : sigorta ceza öta
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer Pert Araç haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR

250

Anket
Ticarethaneler.net i nasıl buldunuz ?
Fena Değil
% 11.11
Güzel
% 33.33
İdare eder
% 55.55
Kötü
% 0
 

Kombi Servisleri & Klima Tamircileri Haber Portalı
© Copyright 2017 ticarethaneler.net. Tüm hakları saklıdır.
2. El Araç Alım Satım
Ağır Vasıta Araç Piyasası
Ticari Araç Piyasası
Otomobil Piyasası
Çekici & Kutarıcı Hizmetleri
Kurtarıcı&Çekici İlanları
Vinç hizmetleri
En Yakın çekici nerede ?
Alo Çekici&Kurtarıcı
Nakliyat & Taşımacılık
Evden Eve Nakliyat & Taşımacılık Bildirimleri
Evden Eve Nakliyat & Taşımacılık Fiyatları
Evden Eve Nakliyat & Taşımacılık
Nakliyat & Taşımacılık Firmaları
Çıkma Yedek Parçalar
Çıkma Yedek Parça İlanları
Çıkma Yedek Parça Fiyatları
Çıkma Yedek Parça Satıcıları
Çıkma Yedek Parça Çeşitleri
Çıkma Yedek Parça Firmaları
Ömrünü Tamamlamış Araçlar
Ömrünü Tamamlamış Araçlar Bertaraf Formu
Ömrünü Tamamlamış Araç Depolama Tesisleri
Ömrünü Tamamlamış Araç Lisanslı Firmalar
Ömrünü Tamamlamış Araç Teslim Yerleri